Wonen in het centrum van Ede

Het marktplein 

Onlangs onderging het gezellige marktplein een complete make-over, volledig in lijn met de wensen van de inwoners van Ede. Het middelpunt wordt gevormd door een levendige waterpartij, compleet met speelse fonteinen die in de zomer voor verkoeling zorgen en 's avonds een prachtig schouwspel bieden dankzij de sfeervolle verlichting. Voor de kinderen is er volop vermaak met trampolines, schommels, een glijbaan en andere speeltoestellen. Rondom het plein zijn gezellige zithoeken gecreëerd, omringd door weelderig groen, waar bezoekers kunnen genieten van het gevarieerde culinaire aanbod van lokale horecagelegenheden, zoals de beroemde ijsjes van Bernardo's, een geliefde plek in het centrum van Ede.

 Het winkelcentrum in Ede

Voor winkelliefhebbers is een bezoek aan De Grotestraat in het centrum van Ede een absolute aanrader. Deze autovrije zone biedt een gevarieerd winkelaanbod en is uitsluitend toegankelijk voor voetgangers. Dankzij het recentelijk geïntroduceerde gevelrenovatiefonds zullen de komende tijd winkelpuien worden opgeknapt of in hun oorspronkelijke glorie hersteld, waardoor het centrum nog aantrekkelijker wordt voor zowel bewoners als bezoekers. Ontdek de diverse winkels en hun openingstijden hier

 

Historische gebouwen in Ede centrum 

1. Oude Kerk: De Oude Kerk is een iconisch monument in het centrum van Ede. Het dateert uit de 15e eeuw en is een voorbeeld van gotische architectuur. Het heeft een rijke geschiedenis als religieus centrum en is nog steeds in gebruik voor diensten en culturele evenementen. De kerk staat bekend om zijn imposante toren en prachtige glas-in-loodramen.


2. Raadhuis: Het Raadhuis van Ede is een historisch gebouw dat stamt uit het einde van de 18e eeuw. Het is een fraai voorbeeld van neoclassicistische architectuur en staat prominent aan het Marktplein. Het Raadhuis heeft door de jaren heen verschillende functies gehad, maar is tegenwoordig nog steeds in gebruik als administratief centrum van de gemeente Ede.


3. Oude postkantoor: Het oude postkantoor van Ede is een ander opvallend historisch gebouw in het centrum. Gebouwd in de vroege 20e eeuw, combineert het prachtige architectonische elementen uit die tijd. Hoewel het niet meer als postkantoor in gebruik is, heeft het gebouw zijn historische charme behouden en wordt het nu vaak gebruikt voor commerciële of culturele doeleinden.

Deze historische gebouwen zijn niet alleen architectonische hoogtepunten, maar vormen ook belangrijke symbolen van de geschiedenis en de identiteit van Ede.


Wonen in Ede of in het centrum Ede

Op zoek naar een woning in Ede waar u kunt genieten van al het moois dat deze gemeente te bieden heeft? Makelaardij Prins staat voor u klaar om al uw woonwensen te vervullen. Als ervaren NVM-verkoop- en aankoopmakelaar begeleiden wij u deskundig bij de aankoop van zowel bestaande als nieuwbouwwoningen in deze prachtige regio.

Ontdek ons diverse woningaanbod direct online of neem vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie over onze diensten. Bij Makelaardij Prins bent u verzekerd van persoonlijke aandacht en professionele begeleiding bij elke stap van het koop- of verkoopproces. Wij kijken ernaar uit om u te helpen bij het vinden van uw droomwoning in Ede!"

Contact

Neem vandaag contact met ons op: Contact | Makelaardij Prins

Nog niet helemaal overtuigd? Ontdek wat anderen over ons zeggen:  Beoordelingen | Makelaardij Prins